Rujzdesign újdonságok a Sicam kiállításról
2013-10-22 13:10:31
Mint azt jeleztük, mindhárom beszállítónk képviseltette magát Olaszországban, a Pordenonéban megrendezésre került nemzetközi fa- és bútoripari kiállításon, a Sicam-on. Elsőként a szlovén Rujzdesign cég újdonságairól számolunk be.
Természetesen a szlovén gyártó sem sütötte el minden puskaporát, hiszen kevés új típust hozott csak magával, így fogantyú és fogas újdonságok még a jövő éve elejére, a németországi ZOW kiállításra is maradnak. A most bemutatott új fogantyú típusok bemarható, illetve süllyeszthető fogantyúk, ami egyúttal jelzi is a trendet, amely szerint a kevesebb látvány kerülhet előtérbe ismét a fogantyúdivat terén.
 
Az első típus a 2141-es, amely futurisztikus formájával annak ellenére vonzza a tekinteteket, hogy kevés látszik belőle.
A típus nagy vonzerőre számíthat, hiszen egyszerre íves és csapott design-ja mellett ki kell emelni,hogy három felületben rendelhető: alumínium, fényes króm és nikkel-szatén (inox) típusok léteznek belőle. A méretválaszték pedig zavarba ejtően nagy: 147 mm-es hossztól a felső határ 1197 mm-ig terjed. A 2141-es típus már rendelhető!
A következő újdonság szintén egy bemarható fogantyú profil, melynek érdekessége, hogy két részből áll - ha úgy akarjuk. De természetesen ugyanazt a típust is tehetjük egymással szembefordítva akár - ízlés szerint. Ez a 2159a és 2159b típusú alumínium fogantyúprofil.
Az "a" és a "b" típus jellemzője, hogy egymással szembefordítva optimális ergonómiát adnak.
És bár külön-külön is rendelhetőek, azért együtt igazán remek párost alkotnak. Természetesen már a 2159-es fogantyúprofil is rendelhető!
A 606.40-es cikkszámú új fogantyúprofil a 466.43-as típus továbbgondolása, amely ergonomialiag többet nyújt az újabb toldással. A modell a front hátuljához csavarozással rögzíthető, amely szükségtelenné teszi a bemarást és ragasztást, meggyorsítja és megkönnyíti nagyban a szerelést - ebben is hasonlít a 466.43-es típushoz.
A 606.40-es típus nagy méretválasztékkal készül és szálban is rendelhető, - akár már most is!
Egy bemarható fogantyú zárja az új modellek sorát, amely nem más, mint az U9.4141 névre keresztelt típus. Mérete 41x41 mm. és a már meglévő 175x55 mm-es típushoz készül kiegészítő fogantyúnak. előnye, hogy 35 mm-es rádisszal marható, ami a legtöbb munkánál használatos. Matt-króm és ezüst-inox felülettel rendelhető.
<< vissza