Folytatódik... fókuszban a 2014-es Furnipart fogantyú-modellek bemutatása
2014-04-14 16:04:13
A mai napon két típussal ismerkedhetünk meg közelebbről, - a közös bennük pedig nem más, mint a tervezőjük: az ausztrál formatervezési díj nyertese, Adam Laws.
Adam Laws nevét már nem kell bemutatnunk, hiszen amióta a Furnipart cég külsős tervezői közé csatlakozott, számtalan egyedi alkotás hagyta el a stúdióját, - s a mai napig az ő modelljei a legkelendőbbek - hazánkban biztosan. Azt már tudjuk, hogy ha exkluzív minőségű fogantyú, akkor Artouch - s azt is, hogy ha egyedi formavilágú fogantyú, - akkor is Artouch a megoldás. De lassan eljutunk oda, hogy a bőség zavarával kell megküzdenünk - s jó péda erre Adam Laws, aki 2014-ben is gyönyörű bútorfogantyúkat álmodott meg.
 
A DUAL megmutatja, hogyan lehet mindig újat alkotni - bár ez szinte a Furnipart teljes fogantyú kínálatára elmondható. A DUAL egyszerre íves, kecses, de egyszerre tűnik szemet csalogatóan egyedinek - nem nehéz a tátott szájjal közeledő cápát sem felfedeznünk a formában -, és akkor még a megfogásakor nyújtott élvezetről még nem is beszéltünk. Egy méretben kerül gyártásra (furattávolsága 160 mm.), fényes króm és inox felületekben érhető el.
A másik újdonsága az ausztrál tervezőnek a WRAP, ami szintén találó elnevezés. A látvány egészen egyedi, ahogy a fogantyú a bútorra kerül - elég csak egy pillantást vetni a kis "csomagokra". Mind fényes króm, mind pedig inox felületben elérhető a típus, amely egy méretben kerül gyártásra. Furattávolsága ugyan csak 128 mm., de a fogantyú teljes ossza majdnem eléri a húsz centimétert, így szélesebb bútorfrontokon is remek látványt nyújt - modern és klasszkus környezetben egyaránt.
<< vissza