Furnipart fogantyú újdonságok: bemutatkozik a Ginger és a Montmarte!
2014-05-19 11:05:58
A két 2014-es fogantyúmodell szöges ellentétben áll egymással, legalábbis formavilágukat tekintve. A közös bennük az ergonómia, azaz a tökéletesen kézbe illeszkedő tervezés, valamint az, hogy mindkét bútorfogantyú megpróbál egyedit, többet adni, mint ahogy azt a Furnipart fogantyúitól már megszokhattuk.
A Ginger tervezője a Neuhaus Design, akik már számtalan közkedvelt fogantyút terveztek az évek során a dán cégnek. A Ginger első ránézésre sokban hasonlít a Square típusra, de alaposabban megnézve látható, hogy a változás a fogantyú belső ívében van. A megváltoztatott mélységekkel és lekerekítésekkel sokkal kényelmesebb a fogantyú kezelése, sőt, könnyebb kifejteni vele ugyanazt az erőhatást. Kívül tehát klasszikusan decens a forma, a belső tervezése viszont rendkívül átgondolt.
A Ginger fogantyú kétféle felülettel érhető el: fényes króm és inox kivitelben. Furattávolsága 160 mm., teljes hossza pedig 171 mm.
Ha Párizs, akkor mi más juthatna eszünkbe, mint a Montmarte! Persze a Sacre Coeur bazilika látványa mellett nem sokan emlékezhetnek arra, hogy a szűk utcácskákon álló sötét kandeláberek adják meg a hely patinás és egyedi hangulatát... de szerencsére Jesper K. Thomsen nem feledkezett el róla és mivel ez a részlet tette rá a legmélyebb benyomást, ezért immár magunkkal is vihetjük otthonunkba a Montmarte-érzést.
A Montmarte fogantyú 4-féle felülettel rendelhető: a már-már hagyományosnak számító króm és inox felületek mellett természetesen a figyelmet érdemes a két antik felületre terelni, hiszen ez a formavilág szinte megköveteli ezeket a felületeket: antik-szürke és antik-barna áll rendelkezésre és valljuk meg, a Montmarte így az igazi. A fogantyú 160 mm-es furattávolsága becsapós lehet, hiszen a teljes hossza a 20 centimétert is meghaladja.
<< vissza