Furnipart 2014 fogantyú újdonságok: folytatódik a bemutatás
2014-06-27 10:06:03
A legújabb, 2014-es Furnipart katalógus Single fejezetét áttekintve megtudthattuk, melyek azok az új bútorfogantyúk, melyek egy méretben érhetőek el, azaz nincs belőlük rövidebb vagy hosszabb verzió. Mostani fejezetünkben a "Family" fejezet tagjait nézzük át, azaz azokat, melyek új, idei fogantyúk és melyekből több furattávolság, azaz méret is rendelkezésre áll.
A Horn, azaz a "Szarv" névre keresztelt fogantyú modell teljesen hű a nevéhez: szarv-formát utánozva teszi egyedi megjelenésűvé bútorainkat, legyen akár használva konyhabútor fogantyúként vagy nappali bútoron. Két méretben érhető el: a kisebbik méret furattávolsága 160 mm., a nagyobb verziójú bútorfogantyúé pedig 320 mm., - mindkét méret elérhető fényes króm, illetve inox felülettel is.
A másik új bútorfogantyú ebben a kategóriában a Radius, amely elsőre ránézésre ismerősnek tűnhet, de alaposabban megvizsgálva a szélein alkalmazott vastagítás olyan hatást kelt, mintha a fogantyú a bútorfronton lebegne légiesen. Tervezője az a Steve Mc. Gugan, aki már számtalan szép fogantyú típust tervezett, sőt, az ipari formatervezés sok ágában nyert már díjat és elismerést.
A Radius 160 mm-es és 320 mm-es furattávolságokban érhető el, inox és fényes króm kivitelben. Természetesen a hosszabb verzió az, amely igazán megmutatja a légies formát, ugyanakkor kellően vastag ahhoz, hogy a karakteres bútorfogantyúk közé sorolhassuk.
Itt érdemes megemlíteni a Manta újabb verzióját, amely a 240 mm-es hosszúságú modell mellett immár további alternatívát kínál. Adam Laws, a híres ausztrál tervező a kéréseknek eleget téve elkészítette ugyanis a rája-alakú, és róla elnevezett fogantyú még hosszabb verzióját, amely immáron 320 mm-es teljes hosszúságú méretben is elérhető.
Itt kell megjegyezni, hogy az új, leghosszabb méret CSAK a fémből készülő típusoknál érhető el, a dióból készülő Manta továbbra is csak két méretben érhető el, 80 mm-es és 240 mm-es szélességgel (hosszúsággal).
<< vissza