Bútorfogantyú- újdonságok: reflektorfényben a 2014-es új Rujzdesign fogantyú modellek!
2014-07-23 10:07:20
A dán Furnipart cég új típusai után most a másik gyártónk, a szlovén Rujzdesign cég újdonságait vesszük górcső alá. A 2014-es modellévben nemcsak, hogy sok új típus érkezett, de a mennyiség mellett az egyediség, a design is kiemelkedő szereppel bír.
A Rujzdesign cég immár több, mint 25 éve van jelen a bútorfogantyúk gyártásának piacán és az eltelt időszak alatt nemcsak számtalan kiegészítővel bővült a palettájuk, hanem Európa legnagyobb gyártójává nőtték ki magukat. Ez utóbbi kijelentés különösen fontos, hiszen azt látjuk, hogy sokak számára igenis fontos a termékek eredete, tudva azt, hogy alig pár száz kilométerre készült és az összes szigorú európai gyártási és környezetvédelmi sztenderdnek megfelelt mind az előkészítés, mind a gyártás során. Örömteli hír, hogy a tavalyi évben felépült második gyáruk Ljubljana közelében, amivel a megnövekedett igényeket is ki tudják szolgálni.
 
Nehéz eldönteni, hogy melyik termék legyen a bemutatás sorrendjében az első, de az exkluzivitás miatt mindenképpen a két új karbonból készült fogantyú típust találtuk megfelelőnek. Nemcsak az szól mellette, hogy karbonból szinte alig találni bútorfogantyút, hanem az is, amit maga a karbon használata jelent: hihetetlen eleganciát, egyediséget. Mindkét típusról elmondható, hogy egészen más közegbe helyezi a bútort, ahogy rákerül. A szénszálas anyagnak persze további előnyei vannak, de a könnyű súly jelen esetben nem annyira érdekes, mint például az, hogy a fémérzékeny használók számára ideális megoldás lehet.
 
A 611.08-as típus egy klasszikus "pálca-fogantyú" alakzattal bír, melynek előnye, hogy a talp-résztől a végigfutó pálca rész jóval hosszabb és a karbon rész így meghatározó mértékben látszik. További előnye, hogy széles méretválasztékban elérhető: 96 mm. hosszúságtól akár 960 mm-es, azaz csaknem 1 méteres hosszúságban is rendelhető, a talp-rész pedig kérhető fényes-króm, fekete vagy alumínium felülettel.
 
 
 
 
A másik karbon-fogantyú - és egyben új, 2014-es modell - a 612.08-as típus, amely egy jóval modernebb formában adja vissza a karbon hűvös, de egyszerre elegáns és sportos kinézetét. Hasonlóan a fenti típushoz, ez is három különböző talp-felülettel rendelhető, a fényes-króm, a fekete és az alumínium áll rendelkezésre. A méretválaszték itt is igen széles: 79 mm-től 847 mm-es verzióig rendelhető ez a bútorfogantyú.
<< vissza