Rujzdesign fogantyúújdonságok - II. rész
2014-09-01 14:09:08
A legnagyobb érdeklődésre számon tartott karbon-fogatnyúk bemutatása után a többi új típus is bemutatásra kerül. Ebben a fejezetben azok a típusok szerepelnek, amelyek a karbonfogantyúkhoz hasonlóan messziről felhívják magukra a figyelmet.
A bemutatásnál érdemes előre vennünk a 618.15-ös típust, amely formabontó alkotás - a tekintetben biztosan, hogy a bútofogantyúknál alkalmazott "kötelező" és a tervezők által "nem szeretem" talp-részt nemes egyszerűséggel elhagyja. Ennél a típusnál ugyanis a fogantyú rögzítésére szolgáló csavar nem a fogantyú talpába megy, a talp rész csak egy, hátulra eltolva beilleszthető perselynek ad helyet és a persely fába érkező része kerül rögzítésre a csavar által. Ezzel a frappáns trükkel úgy tűnik, mintha a fogantyú egyszerűen a bútor szerves részét képezné, odatapadna hozzá. Rendkívül elegáns és egyben extravagáns megoldás, amellett, hogy maga a fogantyú is egy modern vonalvezetésű darab.
A következő típus nem tűnik ennyire korszakalkotónak, ám arányai, széles méretválasztéka és kiemelkedően magas ergonómiai élménye biztosan kedveltté teszi rövid időn belül. Nemcsak az az előnye, hogy akár félméteres hosszban is rendelhető széles és/vagy magas fiókokhoz, hanem króm és inox felületben egyaránt remekül mutat a jól eltalált arányai miatt. A 620.20-as típus 2 centiméteres szélességben fut végig a bútorokon, teljes hossza pedig 18,5 centimétertől 49,9 cm-ig terjed, összesen 5 különböző méretben érhető el.
A mai bemutató végére egy félig bújtatott típus kerül, ami a Rujzdesign kínálatában eddig szűk volt. Most azonban a 617.33-as típus egyből egy decens formával és széels méretválasztékkal bővíti a kínálatot. Az egyszerre praktikus és elegáns megjelenés mellett itt is érdemes kiemelni a széles méretválasztékot valamint azt, hogy mind inox, mind fényes-króm felületben egy csodálatos darabja lehet minden bútornak.
<< vissza