Lehull a lepel - I. rész
2014-10-17 16:10:05
Hat új modell megismerésével lehetett gazdagabb az, aki ellátogatott a festői Pordenonéba és felkereste dán Partnerünk, a Furnipart cég hangulatos standját. Bár a tervezők most nem voltak jelen, azonban a minimál design és az egyedi formák kedvelői ismét nem csalódtak.
A tavalyi évhez hasonlóan nem kell már februárig várnunk ahhoz, hogy betekintést kapjunk abba, merre tartanak a jövő fogantyúi. Az pedig külön jó hír, hogy két héten belül már nálunk is megtekinthető lesz valamennyi, most bemutatott modell, sőt, november végi szállítással már rendelhetők is.
Az elsőként bemutatásra kerülő típus a "Single" család új tagja lett, azaz azok közé tartozik, amelyet csak egy méretben gyártanak. Rögtön mondhatjuk is, hogy kár érte, hiszen ezt az ötletes vonalvezetést szívesen látnánk viszont nagyobb, szélesebb méretben is, de sajnos ez egyelőre nem valósul meg. Ellenben érdekesség, hogy hosszú idő után megint olyan típus érkezik, amikor is két variánsa van az adott fogantyúnak. Volt már erre régebben is példa a Furnipartnál és örömmel nyugtázzuk, hogy újra van ilyen fogantyújuk. Bár két külön néven vannak, azonban érdekes variációk kitalálására adhatnak okot a kreativitást kedvelők otthonaiban.
A Hotpot névre keresztelt modellek neve önmagáért beszél, hiszen első ránézésre egy edényfogó képe elevenedeik meg sokakban. Természetesen ez a két variáns azonban sokkal jobban mutat a bútorainkon, mintha nekiesnénk edényeink füleinek - a "Hotpot1" alulról halad felfelé és ott nyújt fogást, még társa, a "Hotpot2" pont fordítva nyújtja a hasonló látványt.
A Hotpot 1 és 2 tervezője Jesper K. Thomsen, akit már megismerhettek oldalainkon is és aki sok sikeres típust jegyezhet már a Furnipartnál, - legutóbbi sikere éppen a 2014-es Montmarte modell volt.
 
Mindkét Hotpot típus króm és inox felületben is elérhető, s mindkettő furattávolsága megegyezik: 128 mm-esek, teljes hosszuk pedig 141, illetve 144 mm., tehát majd abban is megegyeznek.
 
 
Az új típusokat bemutató sorozatunk hamarosan folytatódik!
<< vissza