Lehull a lepel: III. rész
2014-10-27 14:10:06
Az olaszorzsági Sicam vásáron bemutatott új modellek közül ma további kettőt ismerhetünk meg. Mindkét új fogantyú a "family" csoportjából kerül ki a dán gyártónak, ami annyit jelent, hogy a két típus nem csak egy méretben kerül gyártásra, ezáltal jobban variálhatóak a bútorainkon.
Az Extendo tervezője a már jól ismert díjnyertes ausztrál formatervező, Adam Laws, kinek neve már garancia az egyedi formákra. Bár az Extendo első ránézésre nem hökkent meg, mégis remekül játszik az arányokkal és valóban nagyobbnak hat a tényleges méreténél.
Az Extendo két méretben készül: a kisebbik verzió furattávolsága 160 mm., míg a hosszabb fogantyú ugyanazon mérete ennek duplája, 320 mm.-es, utóbbi teljes hossza pedig 358 mm. - sajnos ez a típus egyelőre nem rendelhető fényes-króm felülettel, csak inox felülettel kerül gyártásra. További érdekesség, hogy az Extendo alapanyaga nem cink, hanem alumínium.
Jesper K. Thomsen az egyik legsikeresebb tervező a szakmában és már hosszú évek óta a Furnipart szolgálatában álmodja meg a merész vonalvezetéseket otthonaikba. A most bemutatott, Mirror-névre keresztelt modell nagy valószínűséggel tovább öregbíti tervezője hírnevét. Azoknak készült a "tükör", akik valóban valami egészen mást keresnek a bútorfogantyúkban, mint használati tárgy. A Mirror pontosan ezt adja meg nekünk, hiszen már inox felülettel is hűen köszön vissza egy belső visszapillantó-tükör kontúrja, de fényes-króm felülettel a bútorokra helyezve egyszerűen odavonzza a tekinteteket.
A Mirror tehát két felületben rendelhető, de ami tovább növeli nagyszerűségét, az a két különböző méret. A rövidebbik típusnak sem kell szégyenkeznie a maga 180 mm-es hosszával, de a 340 mm-es hosszabb testvére szó szerint letaglózó hatást képes kelteni akár konyhában, akár nappaliban vagy éppen fürdőszobában.
 
 
<< vissza